teka 05:55
leidžiasi 18:51
Pilnatis
20 mėnulio d.
Vardadienius švenčia:
Filemona, Girmantė, Odeta, Rimkantas, Siksta, Sikstas
Gimtadienis:
Maxim Gorky
Sužinok
Sveikinimai
Daugiau sveikinimų..
Atvirukai
Daugiau atvirukų..
Statistika
Svetainėje:
Sveikinimai - 1797
Tostai - 286
SMS tekstai - 731
Atvirutės - 1366
Mintys - 943
Patarlės - 312
Užuojautos - 83
Videosveikinimai - 72
Anekdotai - 5066
Išsiųsta
Šiandien - 0
Vakar - 0
Per 7 d. - 0
Per mėn. - 0
Viso - 58459
Tostai.lt rekomenduoja
Siųsk
Gerbiamieji - taigi skaityti prašome teisės aktą - Kelių eismo taisykles :

71-1. Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2006 m. spalio 5 d. nutarimo Nr. 975 (nuo 2007 m. sausio 1 d.) "Tamsiu paros metu kelyje, išskyrus stovėti skirtas vietas, priverstinai sustojęs motorinės transporto priemonės vairuotojas, išlipdamas iš motorinės transporto priemonės, privalo vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prisisegęs prie drabužių atšvaitą".

1. Jei sustojate savo noru (nepriverstinai) taisyklės vilkėti neįpareigoja.

2. Jei signalą ar reikalavimą sustabdyti transporto priemonę parodo arba pasako per garsiakalbį policijos ar kitos įgaliotos institucijos pareigūnas - iš automobilio lipti protinga būtų atsisakyti nes nesate užsivilkęs liemenės, nėra noro ją vilktis, o toks išlipimas pažeistų LR vyriausybės nutarimu nustatytą tvarką, kuri daugeliu atvejų yra didesnės juridinės galios negu nežinia kodėl pareigūno duodamas pasiūlymas, prašymas, ar nurodymas išlipti - matyt dėl korupcijos galimybių išsiaiškinimo.

3. Po išlipimo veiksmo įvykdymo liemenę vilkėti LR vyriausybė nebeįpareigoja, tad galite ją nusivilkti ir įmesti į automobilį. Ir vaikštant, ir įsėdant atgal į automobilį LR vyriausybė šia KET nuostata liemenių vilkėti neįpareigojo.

4. Patogiausia būti prisisegus LR vyriausybės neribojamo minimalaus dydžio, taigi ir pigiausiai kainuojantį atšvaitą ženkliuko dydžio. LR vyriausybės nustatyta tvarka bus pilnai įvykdyta, jei atšvaitą prisisegtumėte vidinėje drabužių pusėje, o patogiausia drabužių kišenės viduje - tada sunkiau jį pamesti.

5. Jei neturite nei liemenės, nei atšvaisto, o sustojus priverstinai išlipti norite - vertėtu pirma vairuotojo statusą pasikeisti į keleivio - persėsti į keleivio vietą, o jei ir variklis išjungtas tai vairuotoju Jūs tikrai nebebūsite. Būdamas keleiviu teisėtai išlipti galėsite be liemenės. Tik turėsite iš savo automobilio neišsivaryti jokio gyvulio ar paukščio nes ir vėl tapsite kokio nors žąsino ar avino vairuotoju.

KET - 47. "Vairuotojas - asmuo, kuris vairuoja ar moko vairuoti transporto priemonę, varo keliu gyvulius ar paukščius, taip pat raitelis, vadeliotojas".
t
Siųsk el. paštu











 
t