teka 06:18
leidžiasi 18:34
Priešpilnis
11 mėnulio d.
Šv. Juozapas, Pempės diena
Vardadienius švenčia:
Juozapas, Juozas, Vilas, Vilė, Vilys
Gimtadienis:
Ovidijus Vyšniauskas
Sužinok
Sveikinimai
Daugiau sveikinimų..
Atvirukai
Daugiau atvirukų..
Statistika
Svetainėje:
Sveikinimai - 1797
Tostai - 286
SMS tekstai - 731
Atvirutės - 1366
Mintys - 943
Patarlės - 312
Užuojautos - 83
Videosveikinimai - 72
Anekdotai - 5066
Išsiųsta
Šiandien - 0
Vakar - 0
Per 7 d. - 0
Per mėn. - 3
Viso - 58459
Tostai.lt rekomenduoja
Kalendorius Kalendorius
2017 liepos 18
Pirmadienis
Antradienis
Trečiadienis
Ketvirtadienis
Penktadienis
Šeštadienis
Sekmadienis
 
 
 
 
 
 
Tarptautinė aludarių diena

Tarptautinės aludarių šventės ideja gimė JAV alaus žurnalisto Jay Brooks galvoje, kai jis pamatė vieną lipduką San Francisco aludėje. Jis skelbė - "Ar jau pašlovinote savo aludarį?". Idėją pasigavo žurnalas "Beer & Brewer Magazine", kuris šiai progai netgi pradėjo rinkti mylimiausią vietos aludarį. Aludarių diena yra sutapatinama su Šventojo Arnoldo diena, kuris kai kuriose bažnyčios raštuose yra laikomas alaus gamybos patronu. Idėja graži. Juolab reikia pagerbti tuos žmones, kurių kūriniai kasdien teka mūsų skrandžiais ir džiugina mus. Nors data ir keltų abejonių, yra netiksli, bet pagarbos šie žmonės bet kuriuo atveju yra verti. Sveikiname visus aludarius - Jums turėtų būti šiandien išeiginė!

Rastas Rozetės akmuo

1799 – rastas Rozetės akmuo, kurio dėka iššifruota senovės Egipto kalba.

Rozetės akmuo – senovinė juodo bazalto stela, padėjusi iššifruoti senovės egiptiečių hieroglifus. Ant jos buvo užrašytas tas pats tekstas egiptiečių hieroglifais ir klasikine graikų kalba. Stela sukurta 196 m. pr. m. e., o 1799 m. liepos 19 d. ją atrado prancūzai. 1822 m. tekstą iššifravo prancūzų mokslininkas Žanas Fransua Šampoljonas (Jean-François Champollion).



Akmuo yra 114,4 cm. aukščio, 72,3 cm. pločio ir 27,9 cm. storio. Stela, sverianti apie 760 kg, saugoma Britų muziejuje Londone, Anglijoje nuo 1802 m.

Atrasta Černio kometa

1983 m. liepos 18 d. Vilniaus astronomas Kazimieras Černis, dirbdamas Maidanako observatorijoje, atrado kometą, kuri pavadinta Černio kometa.

Rąstų plukdymas Vilniuje

Vilniaus miesto statyboms nuo 1737 m. iki 1739 m. liepos 18 d. rąstai trobesių statybai buvo plukdomi Nerimi ir pardavinėjami be pristatymo pirkėjui.

Elektrėnų elektrinė

1961 m. liepos 18 d. pradėta statyti Elektrėnų elektrinė. Punkino, Jagudžio ir Anykščių ežerai, pro kuriuos pratekėjo Strėva, buvo patvenkti. Vanduo pakeltas 8 metrus ir sukurtos 1170 ha ploto marios į kurias pateko ir kiti ežerėliai.

Į Kauną atgabenta "Lituanikos" pašto siunta

1933 m. liepos 18 d. į Kauną buvo atvešti laiškai, kuriuos iš Amerikos per vandenyną gabeno lakūnai Darius ir Girėnas lėktuvu "Lituanica" ir buvo numušti Soldino miške. Šie laiškai buvo pažymėti specialiu antspaudu "Nugalėję Atlantą žuvo Lietuvos garbei".

Vardadienius švenčia:
Eimantė Ervinas Fridrikas Kamilis Tautvilas

Ieškoti vardadienio Nori gauti kas rytą vardadienius SMS?
Gimtadieniai:

Vin Diesel JAV aktorius

Nelson Mandela Pirmasis demokratiškai išrinktas Pietų Afrikos Respublikos prezidentas

t

Pranešk apie netikslumus