teka 05:55
leidžiasi 18:51
Pilnatis
20 mėnulio d.
Vardadienius švenčia:
Filemona, Girmantė, Odeta, Rimkantas, Siksta, Sikstas
Gimtadienis:
Maxim Gorky
Sužinok
Sveikinimai
Daugiau sveikinimų..
Atvirukai
Daugiau atvirukų..
Statistika
Svetainėje:
Sveikinimai - 1797
Tostai - 286
SMS tekstai - 731
Atvirutės - 1366
Mintys - 943
Patarlės - 312
Užuojautos - 83
Videosveikinimai - 72
Anekdotai - 5066
Išsiųsta
Šiandien - 0
Vakar - 0
Per 7 d. - 0
Per mėn. - 0
Viso - 58459
Tostai.lt rekomenduoja
Kalendorius Kalendorius
2016 spalio 28
Pirmadienis
Antradienis
Trečiadienis
Ketvirtadienis
Penktadienis
Šeštadienis
Sekmadienis
 
 
 
 
 
 
Šv. apaštalų Simono ir Judo (Tado) diena

Spalio 28-oji- šventųjų apaštalų Simono ir Judo, trumpiau liaudiškai vadinta Simajudo diena. Tai atlaidų ir jomarkų metas. Iš pat ankstaus ryto į miestelius plaukdavo minios žmonių. kas kaip galėdavo: vieni prisikrovę vežimus važiuodavo, kiti varydavo gyvulius, vesdavo arklius, dar kiti pėsčiomis eidavo. Visur, visuose kampuose bliauna, žvengia, kriuksi, gagena, rėkia. Kaip ant delno matėsi, ką per metus dirbdamas pelnei. Čia tikėdavosi pelningai ką parduot ar pamainyt, įsigyt reikiamą daiktą, taip pat pasižmonėt, išgirst naujienas, išgert ir pasilinksmint galėdavo.

Gimė Džulija Roberts

1967 m. spalio 28 d. Loraine gimė JAV kino aktorė Džulija Fiona Roberts. Didžiąją šlovę
pelnė suvaidinusi pagrindinį prostitutės vaidmenį filme "Graži moteris". Už šį vaidmenį apdovanota Auksiniu gaubliu.

Gimė Simonas Daukantas

Simonas Daukantas gimė 1793 m. spalio 28 d. Lenkimų valsčiuje (dabar Skuodo raj.). Baigęs Žemaičių Kalvarijos keturklasę mokyklą jis pėsčias, turėdamas keletą rublių, išėjo į Vilnių baigti vidurinio mokslo. Kad pragyventu vertėsi pamokomis. Baigęs gimnaziją įstojo į Vilniaus universitetą. Universitete tuo metu galėjo mokytis tik bajorų vaikai, todėl Daukantas patyrė daug vargo, kol išsirūpino bajoro dokumentus. Baigęs universitetą dirbo Rygoje, vėliau Peterburge, netekęs sveikatos 1850 m. grįžo į Lietuvą. S. Daukantas visą savo gyvenimą paskyrė Lietuvai, jos istorijai, liaudies švietimui ir kultūrai. Jo žymiausi veikalai- Lietuvos istorija "Darbus senųjų lietuvių ir žemaičių", "Istorija žemaitiška", "Būdas senovės lietuvių, kalnėnų ir žemaičių", parašė lotynų kalbos gramatiką, elementorių "Abėcėlė lietuvių, kalnėnų ir žemaičių, kalbos" ir kt. Amžių baigė labai vargingai, be nuolatinės pastogės, be pragyvenimo lėšų. Mirė 1864 m.

Atidengta Laisvės statula

1886 m. Niujorke (JAV) atidengta Laisvės statula. Ją Amerikai 1884 m. lliepos 4 dieną padovanojo prancūzai pažymėdami JAV nepriklausomybės deklaracijos 100-ąsias metines. Laisvės statulą sukūrė skulptorius Frederikas Augustas Bertoldis ir inžinierius Aleksandras Gustavas Eifelis.

Vardadienius švenčia:
Almanė Gaudrimas Judas Simona Tadas

Ieškoti vardadienio Nori gauti kas rytą vardadienius SMS?
Gimtadieniai:

Rytis Zemkauskas Filmų garsintojas

Julia Roberts JAV aktorė

Bill Gates Programuotojas, verslininkas, Microsoft korporacijos, vienos iš labiausiai pasaulyje pirmaujančių programinės įrangos kūrimo kompanijų, valdybos pirmininkas, vyriausiasis programų kūrimo inžinierius, filantropas

Petras Gražulis Lietuvos politinis veikėjas

t

Pranešk apie netikslumus