teka 05:55
leidžiasi 18:51
Pilnatis
20 mėnulio d.
Vardadienius švenčia:
Filemona, Girmantė, Odeta, Rimkantas, Siksta, Sikstas
Gimtadienis:
Maxim Gorky
Sužinok
Sveikinimai
Daugiau sveikinimų..
Atvirukai
Daugiau atvirukų..
Statistika
Svetainėje:
Sveikinimai - 1797
Tostai - 286
SMS tekstai - 731
Atvirutės - 1366
Mintys - 943
Patarlės - 312
Užuojautos - 83
Videosveikinimai - 72
Anekdotai - 5066
Išsiųsta
Šiandien - 0
Vakar - 0
Per 7 d. - 0
Per mėn. - 0
Viso - 58459
Tostai.lt rekomenduoja
Kalendorius Kalendorius
2012 rugpsėjo 22
Pirmadienis
Antradienis
Trečiadienis
Ketvirtadienis
Penktadienis
Šeštadienis
Sekmadienis
 
 
 
 
 
 
Baltų vienybės diena

Prie Baltijos jūros gyvenusios tautos- lietuviai (žemaičiai ir aukštaičiai), kuršiai, sėliai, žiemgaliai, latviai, prūsai, jotvingiai- nuo seno vadinamos Baltais. Juos sieja gyvenamoji vieta, kalba, giminystės ryšiai, tradicijos, papročiai. Kultūros požiūriu baltų gentys yra panašios, garbino gamtą ir gamtos reiškinius, nesuprantamus gamtos reiškinius laikė nežemiškomis jėgomis. Dabartiniu metu iš Baltų likę tik lietuviai ir latviai.

Gimė Maiklas Faradėjus

1791 m. rugsėjo 22 d. gimė anglų fizikas ir chemikas Maiklas Faradėjus. Atrado elektromagnetinę indukciją, nuolatinės srovės generatorių ir kt. Mirė 1867 m.

Gimė Čiurlionis

1875 m. rugsėjo 22 d. Varėnoje gimė Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, lietuvių kompozitorius ir dailininkas, praturtinęs ne tik tautos, bet ir pasaulinės kultūros lobyną daugeliu neįkainojamos vertės kūrinių. Muzikinė M. K. Čiurlionio kūryba turtinga ir įvairi: simfoninės poemos "Miške" bei "Jūra", daugybė fortepijoninių kūrinių, harmonizuotų lietuvių liaudies dainų, dainų rinkinys vaikams "Vieversėlis" . M. K. Čiurlionio nutapyti paveikslai žavi dvasingu svajonių pasauliu, žymiausi- paveikslų ciklai "Pasaulio sutvėrimas", "Zodiako ženklai", dailės kūriniai "Jūra", Pavasaris'', "Piramidės" ir kt. Didelis darbo krūvis ir nuolatinis nepriteklius nualino menininko sveikatą. Čiurlionis mirė 1911 m. kovo 28 dieną Peterburge.

Mirė A. Stulginskis

1969 m. rugsėjo 22 d. Kaune mirė Aleksandras Stulginskis. A. Stulginskis buvo vidaus reikalų ministras, žemės ūkio ir valstybės turtų ministras, vėliau buvo Steigiamojo Seimo pirmininku ir tuo pačiu ėjo prezidento pareigas. 1922 m. gruodžio 21 d. Pirmasis Seimas A. Stulginskį išrinko Lietuvos Respublikos Prezidentu. 1926 m. Trečiasis Seimas A. Stulginskį išrinko Seimo pirmininku ir juo išbuvo iki 1927 m. seimo paleidimo. Atėjus į valdžią sovietams 1941 m. birželio 13 d. buvo ištremtas į Krasnojarsko kraštą. Į Lietuvą grįžo 1956 m. ir dirbo Vytėnų sodininkystės daržininkystės bandymų stotyje.

Gimė A. M. Brazauskas

1932 m. rugsėjo 22 d. Rokiškyje gimė Algirdas Mykolas Brazauskas. 1993 m. vasario 14 d., tiesioginių rinkimų metu, penkeriems metams, išrinktas Lietuvos Respublikos Prezidentu- pirmuoju Prezidentu po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

Garbės piliečio vardas

1994 m. rugsėjo 22 d. Stasiui Lozoraičiui suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas.

Saulės mūšis

Kalavijuočių ordinas, nukariavęs lyvius ir kai kurias latvių gimines, puolė Lietuvą. 1236 m. rugsėjo 22 d. ties Saule (Šiauliais) dvidešimttūkstantinė ordino kariuomenė buvo sutriuškinta. Tai pirmoji stambi lietuvių pergalė prieš kalavijuočius.

Vardadienius švenčia:
Mauricijus Tarvina Tarvinas Tomas Virmantė

Ieškoti vardadienio Nori gauti kas rytą vardadienius SMS?
Gimtadieniai:

Andrea Bocelli Italų dainininkas, dainų autorius ir kompozitorius

Algirdas Mykolas Brazauskas Sovietų Sąjungos okupuotos Lietuvos paskutinysis administratorius, pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos Respublikos Prezidentas

Jonas Pinskus Sportininkas, irkluotojas, Lietuvos politinis bei visuomenės veikėjas

t

Pranešk apie netikslumus