teka 05:52
leidžiasi 18:53
Pilnatis
20 mėnulio d.
Lietuvos įstojimo į NATO diena
Vardadienius švenčia:
Almantė, Bertolda, Bertoldas, Manvyda, Manvydas
Gimtadienis:
Mantas Petruškevičius
Sužinok
Sveikinimai
Daugiau sveikinimų..
Atvirukai
Daugiau atvirukų..
Statistika
Svetainėje:
Sveikinimai - 1797
Tostai - 286
SMS tekstai - 731
Atvirutės - 1366
Mintys - 943
Patarlės - 312
Užuojautos - 83
Videosveikinimai - 72
Anekdotai - 5066
Išsiųsta
Šiandien - 0
Vakar - 0
Per 7 d. - 0
Per mėn. - 0
Viso - 58459
Tostai.lt rekomenduoja
Kalendorius Kalendorius
2012 balandžio 7
Pirmadienis
Antradienis
Trečiadienis
Ketvirtadienis
Penktadienis
Šeštadienis
Sekmadienis
 
 
 
 
 
 
Pasaulinė sveikatos diena

Pasaulinė sveikatos diena švenčiama nuo 1948 m. kai buvo įkurta Pasaulinė sveikatos apsaugos organizacija.

Nunuodytas kunigaikštis

1340 m. balandžio 7 d. buvo nunuodytas Haličio- Volynės kunigaikštis Boleslovas Jurgis II. Kadangi buvo bevaikis, kunigaikštystę paveldėjo Gedimino sūnus Liubartas.

Įsteigta Lietuvių mokslo draugija

1907 m. balandžio 7 d. Vilniuje lietuvių inteligentai įsteigė Lietuvių mokslo draugiją. Jos pirmininku dvidešimt metų buvo Jonas Basanavičius. Draugijos nariai tyrinėjo lietuvių kalbą, rinko ir užrašynėjo tautosaką, tyrinėjo istorinius paminklus ir kt. Draugija leido žurnalą "Lietuvių tauta", kuriame žymūs mokslininkai spausdino savo straipsnius.

Gimė A. Vienuolis

1882 m. balandžio 7 d. Anykščių rajone Užuožerių kaime gimė Antanas Vienuolis- Žukauskas, lietuvių rašytojas. Mokėsi Liepojos gimnazijoje, Maskvoje studijavo farmaciją, kelis metus gyveno Kaukaze, kur parašė pirmuosius kūrinius- apybraižą ''Kalėjime'' ir Kaukazo legendas. Nuo 1918 m. gyveno Kaune, vėliau persikėlė į gimtinę, dirbo savo vaistinėje ir rašė apsakymus, pjeses bei romanus. A. Vienuolis parašė keturis romanus- ''Prieš dieną'', ''Kryžkelės'', ''Viešnia iš šiaurės'', ''Puodžiūnkiemis''. Sovietiniais metais jo vaistinė buvo nacionalizuota, sūnus ištremtas į Sibirą. A. Vienuolis labai mylėjo gimtąjį Anykščių kraštą, net miręs panoro būti palaidotas savo sodybos kiemelyje.

Metrinė vienetų sistema

1795 balandžio 7 d. nacionalinio susirinkimo dekretu Prancūzijoje buvo įvesta metrinė vienetų sistema. Platininiai metro ir kilogramo etalonai buvo patvirtinti 1799 m. gruodžio 10 d.

Mirė K. Podčašinskis

1860 m. balandžio 7 d. Vilniuje mirė Karolis Podčašinskis- lietuvių architektas, architektūros teoretikas. K. Podčašinskis buvo paskutinis Vilniaus universiteto architektūros profesorius. Jis gimė 1790 m Varenavo rajone. Baigęs Vilniaus universitetą toliau studijavo Peterburgo dailės akademijoje, vėliau Paryžiuje, lankėsi Italijoje. Nuo 1819 m. Vilniaus universitete vadovavo architektūros katedrai. Dirbdamas universitete ir jį uždarius, K. Podčašinskis nemažai projektavo. Pagal jo projektą baigta statyti universiteto Kolonų salė, įrengtas anatomikumas, suprojektavo Tuskulionių rūmus, Evangelikų reformatų bažnyčią Vilniuje ir kt. Architektas parašė pirmąjį Lietuvoje architektūros teorijos vadovėlį ''Architektūros pradmenys akademiniam jaunimui'', straipsnių apie architektūros dėstymą, parkų ir sodų tvarkimą.

Vardadienius švenčia:
Donata Hermanas Kentautė Minvyda Minvydas

Ieškoti vardadienio Nori gauti kas rytą vardadienius SMS?
Gimtadieniai:

Francis Coppola Kino režisierius

Jackie Chan Kovos menų žinovas, aktorius, režisierius, kaskadinininkas ir dainininkas iš Kinijos

Russell Crowe Australų - Naujosios Zelandijos aktorius, Oskaro laureatas bei muzikas

t

Pranešk apie netikslumus