teka 05:55
leidžiasi 18:51
Pilnatis
20 mėnulio d.
Vardadienius švenčia:
Filemona, Girmantė, Odeta, Rimkantas, Siksta, Sikstas
Gimtadienis:
Maxim Gorky
Sužinok
Sveikinimai
Daugiau sveikinimų..
Atvirukai
Daugiau atvirukų..
Statistika
Svetainėje:
Sveikinimai - 1797
Tostai - 286
SMS tekstai - 731
Atvirutės - 1366
Mintys - 943
Patarlės - 312
Užuojautos - 83
Videosveikinimai - 72
Anekdotai - 5066
Išsiųsta
Šiandien - 0
Vakar - 0
Per 7 d. - 0
Per mėn. - 0
Viso - 58459
Tostai.lt rekomenduoja
Kalendorius Kalendorius
2012 balandžio 23
Pirmadienis
Antradienis
Trečiadienis
Ketvirtadienis
Penktadienis
Šeštadienis
Sekmadienis
 
 
 
 
 
 
Pirmosios krepšinio varžybos

1924 m. balandžio 23 d. Kaune įvyko pirmosios Lietuvos vyrų krepšinio varžybos. 1937 m. Rygoje ir 1939 m. Kaune Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tapo Europos čempione. Moterų krepšinio rinktinė 1938 m. Romoje užėmė II vietą.

Viljamas Šekspyras

1564 m. balandžio 23 d. Stretforde prie Eivono upės gimė anglų dramaturgas ir poetas Viljamas Šekspyras. Kurti pradėjo apsigyvenęs Londone ir įsidarbinęs teatre. Maždaug per dvidešimt metų V. Šekspyras sukūrė 37 dramos kūrinius ir apie pusantro šimto sonetų. Žymiausios tragedijos : "Romeo ir Džiuljeta", "Hamletas", "Otelas", "Karalius Lyras", "Makbetas" ir labiausiai žinomos komedijos: "Daug triukšmo dėl nieko", "Užsispyrėlės sutramdymas", "Vindzoro šmaikštuolės" ir dar daug kitų. Paskutinius savo gyvenimo metus praleido gimtajame Stretforde. V. Šekspyras mirė 1616 m. balandžio 23 d.

Šv. Jurgis, Jurginės, Jorė, Ganiklio diena

Šv Jurgis- antrasis Lietuvos globėjas, buvo riteris, nukankintas Palestinoje.
Jurginės- gyvulių išvarymo į ganyklas šventė. Nuo šios dienos prasideda gyvulių ganymas, galima ir anksčiau, tik jokiu būdu ne po Jurgio. Seniau šeimininkai po tvarto slenksčiu dėdavo du kiaušinius- kad gyvuliai būtų sveiki ir riebūs. Gyvuliams ant kaklo rišdavo vyriškų kelnių juosmemį su įrišta Agotos duona ir druska- apsauga nuo blogų akių. Šią dieną arti, kasti ar kitaip judinti žemės negalima.

Mirė 'Don Kichoto' autorius

1616 m. galandžio 23 d. Madride mirė ispanų rašytojas Migelis de Servantesas Savedra- ''Don Kichoto'' autorius. Servantesas visą gyvenimą skurdo, negalėdamas pragyventi iš literatūrinio darbo, dirbo maisto supirkimo agentu bei mokesčių rinkėju. Buvo apkaltintas išeikvojimu ir tris kartus kalėjo. Būdamas Ispanijos kareiviu 1571 m. dalyvavo mūšyje su turkais, jame neteko kairės rankos, 1575 m. pateko į nelaisvę.

Sukilimas Estijoje

1343 m. balandžio 23 d. Estijoje prasidėjo sukilimas prieš danų ir vokiečių feodalų priespaudą, vadinamas Jūrio nakties sukilimu. Sukilimas per vienus metus buvo žiauriai numalšintas.

Vardadienius švenčia:
Adalbertas, Daugauda, Daugaudas Jorinta Jurga Jurgis Juris Vygailas Vygailė

Ieškoti vardadienio Nori gauti kas rytą vardadienius SMS?
Gimtadieniai:

Jurgita Jurkutė Mis Lietuva 2007

William Shakespeare Anglų rašytojas, poetas ir dramaturgas

Sergei Prokofiev Rusų kompozitorius

t

Pranešk apie netikslumus